Pro zobrazení obrázků klikněte sem pravým tlačítkem

Dassault Systèmes "European Customer Forum 2009"

Logo "ECF" bylo dlouho spojováno s vlajkovou lodí firmy Dassault Systèmes. Pod názvem "European CATIA Forum" byla setkání v minulosti orientována především na evropské zákazníky využívající systém CATIA. S rozrůstajícím se portfoliem produktů Dassault Systèmes a s průřezem všech produktů v nové generaci PLM řešení označovaného jako "Platforma V6", je vcelku jasné, že se tradiční setkání zaměřilo na zákazníky všech "brand names" Dassault Systèmes. Pod novým názvem "European Customer Forum 2009" sjednotila akce pod zavedenou zkratku "ECF 2009" zákazníky všech produktů Dassault Systèmes zaměřených na 3D PLM řešení – tedy zákazníky CATIA, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA a 3DVIA.

Více jak 1.100 účastníků z řad zákazníků, z řad pracovníků Dassault Systèmes a IBM, a také z řad VAR partnerů a vývojových partnerů Dassault Systèmes, se sešlo v hotelovém komplexu Disneyland Resorts v Paříži. Toto místo je pro setkání ECF tradiční, protože není mnoho kongresových kapacit v Evropě, které by naplňovaly potřeby takto rozsáhlé akce tak kvalitně, jako se to už roky daří právě v komplexu Disneyland v Paříži. A zástupci Technodatu byli při tom …


Dassault Systèmes - Bernard Charlès - President and CEO
Dassault Systèmes - Bernard Charlès - President and CEO


Zatímco hlavním motivem loňského "ECF 2008" byla prezentace unikátních technologií nové generace PLM řešení Dassault Systèmes označovaného jako "Platforma V6", tak v letošním roce už dominovala prezentace konkrétních projektů postavených na nové generaci tohoto řešení. Důležitým pilířem úvodní plenární části bylo i oznámení akvizice uskutečněné firmou Dassault Systèmes, podle níž Dassault Systèmes převezme PLM zákazníky a infrastruktura IBM a podle níž došlo k dalšímu potvrzení spolupráce Dassault Systèmes a IBM v rámci integračních IT projektů řešených IBM (více v části Editorial). Dalšími významnými motivy konference byla diverzifikace řešení Dassault Systèmes mimo tradiční oblasti automotive&aero a také zaměření na řešení podporující udržitelný růst.

Pokud mluvíme o prezentaci konkrétních projektů V6, tak byly prezentovány projekty velkých zákazníků, jako například Renault, Sony Ericsson nebo Panasonic, byla však prezentována také řada projektů menších zákazníků. Zástupci Dassault Systèmes pak prezentovali některé technologické záležitosti "Platformy V6" (s koncentrací na problematiku jednotlivých produktových linií) nebo postupy migrace od technologie V5 směrem k V6. Určitý prostor byl věnován i dalšímu rozvoji stávající platformy V5.

Protože na trhu v České republice a na Slovensku je většina zákazníků v kategorii středních a malých firem, které jsou vesměs podporováni VAR partnery Dassault Systèmes, jakým je například i Technodat, tak pro náš trh byly nejvýznamnější prezentace zaměřené na "V6 PLM Express". Jedná se o balíček obsahující licence, metodologie a postupy zaměřené na implementaci "Platformy V6" u středních a malých zákazníků. Technodat už nastoupil certifikaci pro obchodní aktivity "V6 PLM Express" a hodlá dále rozšiřovat svoje znalosti a lidské zdroje především v rámci produktových linií CATIA V6, ENOVIA V6 a 3DVIA. Technodat v konkrétních výsledcích 2009 potvrdil trend prezentovaný Dassault Systèmes, který se týká diverzifikace zákazníků mimo tradiční sektory automotive&aero. A chceme v tom pokračovat dál. I na základě podnětů z ECF 2009.

Jako jeden z dalších signálů, které jsme na akci "ECF 2009" zaznamenali, je nárůst významu komunit a komunikačních platforem. Tak jako je "Facebook" nesmírně prudce rostoucí všeobecně zaměřená komunita, tak je snahou Dassault Systèmes podchytit tento nesmírně aktuální a moderní trend v 3D PLM aktivitách. Na "ECF 2009" byla oznámena komunikační platforma "SWYM" (See What You Mean), otevřená pro všechny osoby participující na virtuální realitě a 3D modelech výrobků. To jde v plné shodě s trendem "lifelike experiences", což je jedna ze základních charakteristických vlastností V6.

Stejně tak Dassault Systèmes už před "ECF 2009" otevřel komunikační platformu "Pulse" pro svoje zaměstnance a VAR partnery. Je jasné, že i v této dynamické oblasti komunikace a SW průmyslu se bude Dassault Systèmes spolupodílet na udávání trendů.


V případě, že si nepřejete být informováni o podobných sděleních, klikněte na odkaz
NEZASILAT INFORMACE.
© TECHNODAT 2009. Všechna práva vyhrazena. Tento e-mail navazuje na předchozí obchodní korespondenci resp. na Váš zájem o řešení CATIA projevený na veletrzích či výstavách - nejedná se o nevyžádanou korespondenci.
Odesílatelem tohoto obchodního sdělení je TECHNODAT, CAE-systémy, s.r.o., Zlín, Tř. T. Bati 3295, IČ: 46902104